Vilken helt underbar dag!
Man tror inte att man är i Sverige, eller hur?!
Över 30 grader i skuggan, helt ofattbart.
Hoppas att ni alla haft en härlig Nationaldag!
Vi har haft goda vänner här på lång-lunch,
suttit i skuggan under segelduken
och flämtande läppjat på kulörta drinkar,
och sprungit ner till ån för ett dopp när värmen blivit för svår.
Då är det skönt att ha 10m till vattnet...
På sillbordet fanns denna fantastiskt goda Silltårta,
som passar perfekt på buffébordet i sommar:
Botten:
300gr Kavring + 100gr Smör
Fyllning:
4 gelatinblad+vatten
1,5dl vispgrädde, vispad
3dl gräddfil
0,5dl finklippt dill
0,5dl finklipp gräslök
1/2 gul lök, hackad
3 hårdkokta ägg, hackade
2 burkar matjesfiléer à 200gr, grovhackade
Kör kavrigen i mixer med smöret. Packa massan i form med löstagbar botten. Ställ kallt.
Blanda vispad grädde, gräddfil, kryddgrönt, lök, ägg, matjesfiléer.
Smaka av röran med peppar & sillspad.
Blötlägg gelatinbladen, smält försiktigt i kastrull.
Låt svalna & rör ner i fyllningen.
Fördela fyllningen över bottnen i formen.
Ställ kallt, gärna till nästa dag.
Garnera med rädisor, kryddgrönt, eller några andra favoriter!
Hade tänkt plantera mina nyinköpta rosmarinplantor idag,
men får nog vänta tills imorrn.
Då ska jag också visa er mitt hemsnickrade planteringsbord,
som inte tar nån plats!
som inte tar nån plats!
Må så gott i värmen!
Lisa på Furutorp
Så vacker och smarrig tårta!
SvaraRaderaKram Maud
Yummy!! Jag brukar göra en annan variant på silltårta men tar tacksamt emot ett recept till.
SvaraRadera~Livet i byn
Vilken goding!:-)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaEn härlig blogg det här...kommer att besöka dig igen!
Vackra inspirerande bilder!
Kram Camilla
Hje!
SvaraRaderaVisst har vi det toppen!!
Och vilken smarrig tårta.....
Må så gott och njut!
MiaMaria
Ser verkligen gott ut. Kul med lite nytt recept.
SvaraRaderaHa det bra!
Kram Ullis